Suomalaisten naisten osaaminen on vajaakäytöllä työelämässä

Miksi moni luulee palautuvansa, mutta on jatkuvasti väsynyt ja voimaton? Miten tunnistaa omat vahvuutensa ja hyödyntää niitä työssään? Mitä on itsemyötätunto ja miksi siitä on apua myös työpaikoilla? Sanna Fäldt on koonnut kirjaansa Nauti työstäsi! tutkimukseen ja kokemukseen perustuvaa tietoa ja apukeinoja teemoista, jotka tällä hetkellä eniten puhuttavat työelämässä olevia naisia Suomessa.

Suomalainen työelämä venyttää äärimmilleen erityisesti naisia. Yhä useampi nainen tuntee itsensä jatkuvasti riittämättömäksi ja uupuu työssään. He kyselevät itseltään, miten selviytyä työhaasteista ja täyttää kaikkien odotukset. Näiden kysymysten sijaan naiset voisivat kysyä itseltään lempeämmin, mistä he itse saavat työssä nautintoa ja miten he voisivat parhaiten soveltaa omia kykyjään.

”Kokemukseni mukaan naisten osaaminen on Suomessa vajaakäytöllä, sillä monet eivät pääse käyttämään koko osaamistaan ja kyvykkyyttään töissä. Tällä kirjalla haluan herätellä jokaista naista löytämään oman äänensä työpaikalla ja poimimaan kirjasta itselle ajankohtaisimmat keinot löytää työarjestaan iloa ja uutta voimaa,” kertoo Sanna Fäldt.

Nauti työstäsi! -kirjan harjoitukset ohjaavat parantamaan omaa keskittymiskykyä ja läsnäolemisen taitoa, opettelemaan myötätuntoa itseä ja muita kohtaan, löytämään omat vahvuudet ja palautumaan työstä. Lisäksi kirja antaa vinkkejä siihen, miten voi itse ottaa aktiivisen roolin oman työyhteisönsä kehittämisessä muun muassa arvostavan vuorovaikutuksen ja aktiivisen kuuntelun keinoin.

Sanna Fäldt (s. 1978) on kokenut viestinnän, työpsykologian ja muutosjohtamisen asiantuntija, yrittäjä, valmentaja sekä mindfulness-ohjaaja. Hän on toinen kokemuksellisen valmennustoimiston Braversin perustajista ja toimii tällä hetkellä tulevaisuuden työelämätaitojen luennoitsijana, valmentajana ja fasilitoijana. Fäldt on meditoinut säännöllisesti lähes kymmenen vuotta ja käyttää työssään läsnäolo-ohjausta. Hän asuu perheineen Porvoossa.

Sanna Fäldt: Nauti työstäsi! Naisen voimakirja työelämään
244 sivua | Ilmestyy painettuna kirjana ja sähkökirjana 28.11.2019, äänikirjana 27.12.2019

Vastaa